De missie van JCI is “Groeikansen aanbieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen”. Eén van de mogelijkheden om groeikansen aan te bieden is vorming. Vormingen organiseren, vormingen volgen of zelf vormingen geven. Binnen JCI neemt vorming een belangrijke plaats in als middel voor de ontwikkeling van onze individuele leden. JCI wil jonge mensen voorbereiden om sociale verantwoordelijkheid op te nemen in hun gemeenschap en zo positieve bijdragen realiseren.
JCI Vlaanderen heeft haar eigen trainingsinstituut TIF (Training Institue Flanders – http://www.jcitif.be) met meer dan 50 trainers en 46 aangeboden trainingen, die de toets met de professionaliteit met gemak doorstaan. Zo zijn er talrijke opleidingen over communicatie, management, creativiteit, leiderschap en persoonlijkheid. Daarnaast kan je ook internationale JCI trainingen volgen zoals JCI Presenter, JCI Designer of je kan ook zelf een opleiding tot trainer volgen.
In 2014 nam JCI Mechelen het initiatief van de Open Vormingsdag, een unieke gelegenheid voor niet-JCI leden om gedurende één dag te genieten van het JCI vormingsaanbod. De Open Vormingsdag wordt ondertussen voortgezet als de JCI Vlaanderen Open Vormingsdag en wordt elk jaar door een andere lokale afdeling georganiseerd. JCI Mechelen blijft echter inzetten op persoonlijke vorming voor onze leden: check regelmatig onze activiteiten kalender om te ontdekken welke vormingen we voor je in petto hebben.

Contact:

 JCI Mechelen vzw
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85, 2800 Mechelen

 hello (@) jcimechelen.be