Met JCI als netwerkplatform bieden we jonge ondernemende mensen een uniek forum om ervaringen uit te wisselen tussen de gevestigde waarden en de ‘nieuwe lichting’. Hierbij vertrekken we vanuit een aantal basiswaarden verbonden aan de individuele persoon. JCI wil de kans bieden om door actieve deelname aan verscheidene projecten leiderschapskwaliteiten, verantwoordelijkheidsbesef, medemenselijkheid en ondernemingszin te ontwikkelen. Natuurlijk is het de ideale voedingsbodem voor het uitbreiden van uw netwerk en het opbouwen van levenslange vriendschappen.
JCI Mechelen werd opgericht als "Jaycees Mechelen Jonge (Economische) Kamer" door oprichters Mark Brusselmans Mark, Peter Thaels, Luk Van Havenbergh, Bert Verdoodt, Roger Tiest en Thierry Cardon de Lichtbuer. Samen met JCI Antwerpen, JCI Lier en JCI Heist-Op-Den-Berg vormen we het district Antwerpen. De Mechelse behoort tot de nationale koepel JCI Belgium. JCI Belgium telt momenteel zo’n 1400 leden, verdeeld over JCI Vlaanderen en JCI Belgium Wallonie Bruxelles.
Gedurende haar bestaan lag JCI Mechelen mee aan de basis van enkele spraakmakende lokale evenementen, waarvan enkele vandaag nog bestaan. Zo is er nog steeds het jaarlijkse Jazz@Home festival met jazzconcerten in de Mechelse huiskamers en een centraal afsluitconcert ergens in de binnenstad. JCI Mechelen is uitgegroeid tot een dynamische vereniging die al jaren lokaal, nationaal en internationaal actief is. Daarnaast heeft de afdeling ook heel wat ervaring in huis met het organiseren van grote evenementen. In 2010 was JCI Mechelen verantwoordelijk voor het Nationaal JCI Congres in Mechelen centrum. Verschillende leden uit Mechelen stonden ook aan de wieg van grote regionale of nationale evenementen, zoals de verkiezing van de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar of het JCI World Congress dat in 2011 plaats vond in Brussel. Onze afdeling leverde ook al tweemaal de voorzitter van JCI Vlaanderen.
Learning by doing
JCI geeft je de kans om nieuwe inzichten te verwerven en skills op te bouwen. Als lid van JCI Mechelen krijg je toegang tot het gigantische vormingsaanbod van JCI International en JCI Vlaanderen. Daarnaast krijg je ook tal van kansen om je nieuwe inzichten meteen in de praktijk te brengen. Via commissiewerking kan je meewerken aan bestaande projecten of mag je zelfs je eigen ideeën in de praktijk omzetten. Je wordt actief aangemoedigd om buiten je comfortzone te treden en net die dingen te doen waar je het meeste bij kan leren. Loopt het al eens fout, dan zijn er steeds de anderen om je met raad en daad bij te staan.
One (wo)man, One Year, One Job
Net zoals alle andere JCI afdelingen is JCI Mechelen een v.z.w. die een dagelijks bestuur nodig heeft. Naast de wettelijk verplichte functies zoals een voorzitter, secretaris en penningmeester, zijn er ook mensen nodig die zich bekommeren om de communicatie, die het vormingsaanbod coördineren of de leden opvolgen. In onze vereniging van vrijwilligers worden deze functies uitgevoerd door onze eigen leden: jaarlijks wordt een raad van bestuur verkozen die aanblijft voor exact één jaar. Zo krijgt iedereen de kans om in zoveel mogelijk functies bij te leren en te groeien als persoon. Reiken je ambities wat verder dan enkel Mechelen, dan kan je ook kandideren om functies op te nemen op Vlaams of nationaal niveau.

Contact:

 JCI Mechelen vzw
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85, 2800 Mechelen

 hello (@) jcimechelen.be