6 Degrees of Proximity

Vandaag hebben we ons allemaal verbonden met digitale netwerken, maar hebben we nog echt contact met elkaar? Waar zit het echte gesprek verborgen in die berichtentsunami? Hoe verbonden zijn we nu eigenlijk en weten we nog wel wat je met een echt netwerk allemaal kan bereiken?

JCI Mechelen gaat de uitdaging aan om via het wereldwijde JCI Netwerk dat zich uitstrekt over alle continenten een videoverbinding proberen te bouwen op het principe dat je in 6 stappen verbonden bent met gelijk welke persoon op aarde. Deze uitdaging 6 Degrees of Proximity kadert in het No Limits thema.

In samenwerking met de Mechelse scholengemeenschap nodigen we Mechelse jongeren tussen 17 en 21 uit om individueel of klassikaal een vraag te formuleren voor een internationaal bekende en inspirerende figuur naar eigen keuzen (denk: Obama bijvoorbeeld). De vragen gaan over hoe de jongeren onze sociaal geïntegreerde 'smart' maatschappij beleven, wat ze anders willen, hoe het anders kan of waarom dingen (fout) zijn gelopen. Tenslotte zijn het deze jongeren die nog maximaal hun eigen maatschappij mee vorm zullen gaan geven. Uit de inzendingen worden er 5 geselecteerd.

Tijdens een evenement in het stadhuis van Mechelen in februari 2018 bouwen we via allerhande sociale kanalen en met behulp van het JCI netwerk een videoverbinding tussen de vraagsteller en de bekende figuur. De jongere kan vervolgens samen met Bart Somers, beste burgemeester ter wereld, zelf zijn vraag kan stellen en wie weet,

Concreet gaat JCI Mechelen met behulp van digitale tools zoals Skype, WhatsApp of Viber proberen een videoverbinding op te zetten met deze bekende persoon. De jongere kan vervolgens samen met Bart Somers, beste burgemeester ter wereld, zelf zijn vraag kan stellen. Het hele event wordt online gestreamd via social media.

Contact:

 JCI Mechelen vzw
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85, 2800 Mechelen

 hello (@) jcimechelen.be